Kérdések és válaszok

K: A mikrotranszponder emberi vonatkozású felhasználása az FDA által engedélyezett?
V: Igen, az FDA 2004-ben engedélyezte a mikrotranszponder emberekben való használatát.

K: A mikrotranszponder használható nyomkövetésre, vagy GPS általi követésre?
V: Nem. Ez az eszköz kizárólag egy teljesen egyedi, 15 számjegyű numerikus sorozatot tárol, és csak a megfelelő kézi leolvasó készülék jelenlétében bocsát ki jelzést.

K: A páciensek, felhasználók adatai teljes biztonságban vannak a Q Inside Safety technológiával?
V: Igen, mert az eszköz semmilyen személyes adatot nem tárol. Kizárólag az egyedi, 15 számjegyű sorozatot, amely implantátum specifikus adatokhoz enged hozzáférést (gyártó, gyártási idő, sorozatszám, lot szám, stb.). A páciensek adatainak biztonságos és bizalmas kezelését és tárolását a VeriTeQ és a Motiva egyik legfontosabb feladatának tekinti.

K: Mennyi ideig működik egy mikrotranszponder?
V: A mikrotranszponder a mellimplantátummal azonos élettartamú, mert nincs energiaszükséglete, elemek sem szükségesek hozzá, így az eszközt soha nem szükséges cserélni.

K: Milyen információkat tárol a mikrotranszponder?
V: Kizárólag a 15 jegyű számsorozatot, amely ez elektonikus sorozatszám (ESN). Ez az információ a gyártóhoz, gyártás dátumához, sorozatszámhoz és lot számhoz enged hozzáférést egy jelszóval védett, biztonságos adatbázison keresztül. Az ESN szám senki számára nem bír jelentéssel, csak a sebész és a mellimplantátum gyártója tudja felhasználni.

K: Mi történik, ha nem működik megfelelően a mikrotranszponder? További műtétre van szükség ebben az esetben?
V: A VeriTeQ számos klinikai teszttel vizsgálta és bizonyította a Q Inside Safety Technológia megfelelő működését, ahogy a tette ezt a Motiva is a gyártási folyamat során. Amennyiben orvosa nem tudja leolvasni az ESN-t, a Pocket Reader EX használati utasításában leírtak szerint kell eljárni. Abban a valószínűtlen esetben, ha a mikrotranszponder azonosítója ezek után sem beolvasható, sem szükséges eltávolítani az implantátumot, mert az információk emellett egy biztonságos adatbázisban is tárolásra kerülnek.

K: Érezhető a mikrotranszponder jelenléte?
V: Nem, a Q Inside Safety Technológia nem változtatja meg az implantátum kinézetét, vagy érzetét, vagy a mellnagyobbító, vagy rekonstukciós beavatkozás végeredményét és a felépülési időt. A Q Inside Safety Technológia nem befolyásolja a szoptatást.

K: Vannak biokompatibilitási, vagy biztonsági kockázatok?
V: Nincs biokompatibilitási kockázata a Q Inside Safety Technológiának, 2004-ben az FDA engedélyezte az emberi testben való használatát és nem toxikusnak, valamint nem karcinogénnek minősítette. A technológia biztonságos és effektív, MRI-vel, mammográfiai, CT és egyéb diagnoszikai eszközökkel is kompatibilis.

K: Van esélye a rosszindulatú daganatok kialakulásának a mikrotranszponder körül?
V: A Q Inside Safety Technológia nem karcinogén, nem toxikus és nem okoz egyéb kóros elváltozásokat. A mikrotranszpondert nagy körültekintéssel vizsgálták kísérleti állatok testében és bizonyítottan nem rákkeltő hatású. Ezen kívül az eszköz a mellimplantátumban található és emberi szövettel így soha nem érintkezik.

K: A mikrotranszponder vándorolhat az implantátumban és deformálhatja azt?
V: Nem, mert a szigorú szabályozások mentén történő gyártási folyamat és a Motiva Implantátum Matrix kiemelkedő minősége biztosítja, hogy a transzponder jelenléte nem befolyásolja a mellimplantátum formáját, vagy érzetét, vagy a lábadozási időszakot. A ProgressiveGel és ProgressiveGel Ultima viszko-elasztikus tulajdonságai miatt a mikrotranszponder az implantátum kijelölt területéhez kapcsolódik csak.

K: Hányszor került beültetésre ilyen eszköz?
V: A Q Inside Safety Technológia több, mint 150 millió alkalommal került állati és emberi bőr alatti beültetésre és már számos Motiva implantátumot használó páciens is magában hordja a mindennapokban. A technológia biztonságos és hatékony, működőképes.

K: Miért válasszam a Q Inside Safety Technológiát alkalmazó implantátumokat, mik az előnyei?
V: A Q Inside Safety Technológia használatával az orvos és páciense hozzáférést nyer egy biztonságos ellenőrzési módszerhez, amely nem invazív és implantátum specifikus adatokat biztosít. Az egyéb mellimplantátumokhoz kapcsolódó azonosító kártyák és garanciajegyek az idők során elveszhetnek, keveredhetnek, ám ez a Q Inside Safety Technológiával soha nem történhet meg. Amennyiben bármilyen egészségülgyi kockázat merül fel, vagy gyártói termékvisszahívás történik, a Q Inside Safety Technológiát használó páciensek nagyobb biztonságban tudhatják magukat.

Kérjen visszahívást ingyenes konzultációra

Feliratkozom a hírlevélre